Saturday, March 10, 2012

YA ALLAH..
kau kuatkanlah hati aku untuk menerima semua dugaan KAU ini..
aku hanya HAMBA yang lemah ,dan hamba yang banyak kekurangan daripada kelebihan dalam diri ini..
Allah kurniakan lah aku sahabat2 yang ENGKAU redhai untuk bergaul..
JAuhi lah sahabat yang selalu menyakiti hati ku selame nie...
Sesungguhnya, Aku tak mampu untuk menyimpan segala dendam dalam diri ini..
Aku nak mulakan hidup aku sebagai manusia yang normal...

Aku hanya mampu meminta pertolongan daripada mu YA ALLAH...<3
Kurniakan aku kesabaran, ketabahan, kekuatan dan kecekalan dalam diri aku ini untuk ak menempuh segala onak dan duri ini...amin ya RAbal alamin.....



Friday, December 23, 2011

VIDEO KENANGAN PLKN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN..


KENANGAN ini sengaja aku lakarkan untuk santapan semua orang....aku ingin berkongsi pengalaman bersama mereka di luar sana.....memang benar kenangan di PLKN tidak dapat dilupakan sampai bila2... Hal ini kerana terdapat pelbagai jenis pengalaman yang telah aku dan sahabat2 aku kongsi kan....sama ada pengalaman itu manis,pahit, kelat, tawar,masin,masam dan sebagainya...maklum la pengalaman secukup rase kate orang an..hahahahahhah

Tuesday, November 8, 2011

KENANGAN AKU TIME ALUMNI DI PLKN (STADIUM HOKI,BUKIT JALIL)

KENANGAN INI SENGAJA AKU KARYAKAN DAN HASILKAN UNTUK TATAPAN SEMUA INSAN YANG MENGENALI DIRI INI....

gambar di atas menunjukkan kerusi dan penonton (bekas2 plkn ) yang hadir pada hari Jumaat yang bertarikh 14NOV 2011......
pada ketika itu aku dapat berita daripada membe aku sakinah.....









wajah-wajah ceria yang kami berdua tonjolkan.....
kami happy sangat dapat jumpe membe plkn yang lain...
sebelah aku nie sakina.....kalo korang nak tahu lebih lanjut pasal dia check la kat facebook dia ok...
http://www.facebook.com/qyna.sha
haaaa...sekarang korang bole la tanya pengalaman dia time pegi alumni kat bukit jalil..hehheheheh

aku dapat informasi pasal alumni nie pon daripada dia...mula2 aku fikir banyak kali, nak pergi ke tidak..akhirnya kiena pon ajak and pujuk aku pegi.....
aku pon join la....
semua bekas2 plkn harus berkumpul di larkin sentral pada pukul 7pg...tapi aku bertolak dari rumah pada pukul 5.30 maklumla...rumah aku dari larkin agak jauh sikit,lagipun ayah aku nanti pukl 6 pagi nak jumpe kawan dia.....so masing2 kejar mase...hehheheeh
time aku sampai larkin ialah tepat pada pukul 6.00pg...aku msg kiena..dia sampai pukul bape....
dia cakap tengah otw...aku pon tggu dia depan MCD
huhuh...mase yang dinantikan sudah pon tiba aku berjumpe dengan dia....
kami berbual banyak benda sambil menunggu bas..
Kami pegi ke bukit jalil dengan menaiki bas PLKN...pengalaman manis buat kiteorang semua,


ok sekarang kite cerita pasal agenda yang dijalankan di sana...
pelbagai pancaragam,persembahan dan musik yang dimainkan bertemakan patriotik.....semakin bersemangat semua orang dekat dalam stadium....
tak silap aku time tu semua platih plkn batch baru ambil bahagian yang bakal dipersembahkan....

Seterusnya , aku nak ceritakan pasal membe2 aku yang pegi sane....

Gambar di atas menunjukkan sebahagian membe aku yang pergi selain sha Qna....hehheh
dari kiri wan(dalam facebook http://www.facebook.com/ewan.tokkey), nurul (tapi aku tak de name fb dia),
joe (dalam fb name http://www.facebook.com/profile.php?id=100001204401943&sk)
last but not least aku adah korang kenal punye..hhahhahah

Ade gak membe lain yang pegi...antaranya yasin, ain, syaza.....and ramai lagi......kalo tengok muke aku kenal...tapi name kureng...tak ingat sangat laaa....hahahha  MAAF..
time kiteorang 4 orang berjumpe...macam2 benda yang kitorang ceritakan....
si dak NURUL asyik kene buli jer...kesian *HARI2*..hhehehhehe tergelak aku dengan diaorang semua...BEST!!!!

















itu sahaja yang dapat aku hasilkan cerita kami yang pergi ke alumni PLKN...BEST...kalo free lagi ..aku update lagi ye kawan,,,,sayang korang semua..MUUUUUUAAAAHHHHHHHHHH ....<3

Wednesday, October 5, 2011

my rOomAtE =) "19-1 B3"

hAri niE aku rase free nak bercerita pasal roomate aku.....

Aku nak cerita pasal characteristics dyeorang semua....

First of all,
GAMBAR NIE DI AMBIL SECARA TIDAK DISENGAJAKAN
NAMA YANG DIBERI NUR SABRINA
BILIK 3 KATIL 1

Nur sabrina or kalo nak kenal dye dengan lebih dekat cari lah "beliau" di Facebook ok...
http://www.facebook.com/beinnna
name panggilannya ialah "sab"...kadang2 kiteorang panggil dye "ummi" or "ibu" sebab muke dye dah macam keiibuan sikit....lagi satu sab nie tak pernah kedekut duit, time aku tak de duit , dia mesti sanggup menghulurkan bantuan pada aku(cehh wahh ayat terbaik)
sab kalo dah start bercerita memang gempak, (baik2 aku nak wat muke suci"serius" kalo dye bukak cerita mesti gempak....hahhahahahah...banyak kenangan aku dengan dia nie.....
sab nie berasal dari Bangi , Selangor......sab nie orangnya suke membantu antara satu sama lain....bila aku kesempitan dalam bidang kewangan dia tolong aku...TERIMA KASIH babe!!!!
umurnya 19thun,,, sab nie seorang yang sporting dan bole dibawa berbincang, dye tak suke orang berpura-pura dan yang satu kepala dengan dye....huhuhuhuh
ok tu serba  sedikit pasal si dye yanng digelar "sab" <3


Seterusnya, cerita pasal salah satu roomate aku yang digelar 'JELL"
GAMBAR NIE DIAMBIL SECARA SPONTAN
TIME NIE JELL DENGAN AKU TENGAH MAKN MCD SAME2
NAMA YANG DIBERI "JELL"
BILIK 3 KATIL 2
Name yang diberi ialah NORRAPUNZER BINTI KADRIE (mesti korang rase name nie unik kan????) tapi kalo korang tak caya pegi la check kat facebook dia nie....http://www.facebook.com/norrapunzer.kadrie
(haaaaa...sekarang korang caya kan name dia tu memang unik sikit...huhuh
latar belakang dia nie ialah dia berasal dari Sabah tetapi dibesarkan di Kuala Lumpur..
Haahahhaha aku pon rase name dye nie unik tapi aku diam je..malas nak tunjuk....OPPPSSSS... sory Jell jangan marah...hahahh gurau2 sudah.....
characteristics dye nie adalah dia nie open minded gak...kadang2 suke wat kiteorang 1 bilik gelak gle2......aku gelak sampai sakit perut..... Banyak kenangan aku dengan dia juga antaranya time aku dalam kesusahan di hostel, dia selalu gak bantu aku....thanks babe...aku hargainya...kalo aku tak sempat nak ucapkan "TERIMA KASIH " kat ko ..nie la mase nya aku dah luahkan ok....yela.....aku cume mampu meluahkan di sini...aku tak suke face to face...hahahhah(tah pape je aku nie kan?) tapi tak pe nanti satu hari pasti ko akan lebih mengenali aku dengan lebih mendalam sape aku yang sebenarnya ye.....
tu je la setakat nie aku nak luahkan pasal "JELL" yang berkaitan dengan kehidupan aku....<3

Yang ketiga lak.
Aku nak bercerita pasal tyqa....another roomate aku..=)

GAMBAR NIE DIAMBIL SECARA READY DAN STANDBY TU YANG NAMPAK CUUN SAJE
HAHAHHA NIE MEMBE AKU DAK PENANG,,
BILIK 3 KATIL 3
Name yang diberi ialah Atiqah bt Rozman , kalo nak tahu pasal dia sila lawat facebook dia ok..yang ber"web" kan http://www.facebook.com/profile.php?id=1386018826
dia nie berasal daripada Pulau Pinang..."Pulau Pinang"??????? aduyai...teringat lak EX aku yang study kat UiTM penang...tah ape cerita agaknya Si Dia sekarang nie????? (terselit pasal EX lak , MAAF)
ok, kite cerita pasal tyqa nie ok, dia nie hati lembut dan sensitif sikit...sikit2 touching.....aku lah yang selalu buli dia,,kesian dia kan.,(tapi aku cume gurau2 je,,,jangan marah ye sayang) aku sayang ko sebenarnya... In addition, aku  tak de niat nak kecik kan ati ko or marah2 ye...kadang2 aku ter"emo" sikit maklum la......aku nie ade je angin nye...tapi don wori aku tak pernah simpan dendam pada orang selalu pernah buat baik dengan aku.....
tyqa nie selalu tolong aku time aku punye duit saku dah "kering" , tyqa tak pernah kedekut pasal duit...hahhaha sayang ko tyqa...MMMMMMMMMMMUUUUUUUAAAAAAHHHHHHH

Last but not least,
 korang kenal tak sape nie???

GAMBAR NIE  DIAMBIL TIME KAT PLKN....
TIBE2 RASE CAM NAK UPLOAD PIC NIE....
 (SERABAIKAN  PIC NIE???? MAAF LAH KALO MENCEMARKAN SUASANA)
HAHHAHAHAHAAHAH
BILIK 3 KATIL 4

HAHHAHA ini lah name yang diberi RABIATUL ADAWIAH BINTI SALLEHUDDIN
owner blog nie....=)
aku nie orang nya ok2 je...bole join dengan semua orang tapi tak lah sampai melampaui batas k...
aku tak suke orang yang selalu hipokrik ( tapi aku selalu jumpe orang cam tu)  REDHA je la...
lagi satu aku suke open sharing dengan semua membe2 aku..bagi aku ,ia dapat mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain..<3

ok lah......dah nak kul 3.00 a.m dah...rase ngantok yang teramat sangat =)

papehal jumpe kat facebook ok???? http://www.facebook.com/adawiah2 

Tuesday, September 27, 2011

teletah-teletah wajah warga blok e AND unit 19-1

Kenangan ini aku ingin selitkan untuk dijadikan satu hiburan si sang panglipur lara sahaja, tidak ade niat untuk menguris hati ,jantung ,hempedu dan sebagainya.
ini adalah antara wajah sahabat aku yang satu asrama denganku..(BLOK E)
antara yang "tercalon"
imaa a.k.a http://www.facebook.com/imaafifaa
anis a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100000928699998&ref=ts
sab a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100000928699998&ref=ts#!/beinnna
tyqa a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100000928699998&ref=ts#!/profile.php?id=1386018826
ayu a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100000928699998&ref=ts#!/profile.php?id=100001224214249
jell a.k.a  http://www.facebook.com/profile.php?id=100000928699998&ref=ts#!/norrapunzer.kadrie
fara a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100002751023198
dan ramai lagi......

huhuhuh, makin lame aku duduk kat unikop nie, makin rapat aku kenal ati budi  masing2....aku harap korang ble dah berjaya jangan lupe kawan2 korang yang pernah membantu bile time korang susah dulu k...

gambar nie time aku mula2 induksi...muke masing2 suci..hahahhahaahha

gambar nie aku bersama sahabat aku, dia nie ok la orang nya.....walaupun dia nie banyak bunyi tapi hati baik..hahhahahaha ayat jiwang...geli aku!
ramai roomate aku yang baik hati yang pernah aku kenali , aku harap dia orang semua menolong aku dengan ikhlas,,..hanya Allah sahaja yang akan membalas segala budi baik mereka. Amin..<3

PADA HUJUNG BULAN MEI 2011 ADE INTAKE BARU MASUK JUNIOR ...
ANTARANYA ,
NURIN,AMINAH, AND LIZA

NURIN a.k.a http://www.facebook.com/nurinfira
AMINAH a.k.a http://www.facebook.com/aminahtazmin
LIZA a.k.a http://www.facebook.com/profile.php?id=100000481928258

dan senior aku yang lain2 seperti kak tasya, kak ain, kak sue, kak moon..dan ramai lagi,,huhhuhu ,<3

membe housemate aku yang lain seperti Jeeha, Dila,sara....huhuh nice to befriend with you all ok..







kEnANgAn timE pegi rumAh mOkdE -MELAKA

Time nie aku pegi melaka bersama roomate aku ...
hahahahah macam-macam kenangan yang kami semua cipta....
antaranya,

* wajah selamba kami ketikA berada di hadapan pintu gerbang HOSPITAL MELAKA. Time nie aku melawat atok aku yang sakit.....
* aku sempat bersalaman dengan atuk aku....terubat rindu aku pada atuk aku...dialah atuk lelaki aku yang masih ada, , aku harap atok aku sempat tengok anak2 aku ..(cehwah berangan lebih kan...) saje je.... sape la yang nak aku kan...hahhaha (ayat terbaik punya)
antara mereka yang tercalon ialah tyqa http://www.facebook.com/profile.php?id=100002751023198
jell or http://www.facebook.com/norrapunzer.kadrie
dila or http://www.facebook.com/dila.pixie
huhuh bersama mokde aku yang berada di melaka...HAPPY SANGAT2...

HUHUHUHHUHUH banyak benda dan pengalaman manis yang kiteorang kongsi ketika itu antaranya, pegi bermandi di kolam air panas, pegi ke rumah orang kawen makan sampai terlebih kenyang dan sebagainya..hahhahahah BEST!!!!!!!!!

Sunday, September 25, 2011

NEW SONG BY -MAHER ZAIN WITH IRFAN MAKKI

SONG WITH LYRIC OF I BELIEVE BY MAHER ZAIN AND IRFAN MAKKI


video

TAK SANGKA AKU TERPILIH SEBAGAI SALAH SATU WIRAWWATI PLKN-PLKN KEM PADANG IJAU KLUANG,J0H0R.


PADA TANGGAL KERAMAT MARCH 2010

TIME TU UMUR AKU MASIH 18 TAHUN =)
Epis0d pertame..

Kisah nie bermule begini...

Time tu aku dpt brite dr kwan2 sk0la STARP. Dak 5 science 2, la yg gempak sgat duk crite sal pangilan PLKN..
Huhu,time 2 lg bpe minggu nak SPM..

Da la pale otak asyik duk ingat f0rmul2 Mat tam,kimia,n bio n fizik..

Time 2,da bebas bwak handset..
Membe aku"esha n syira" beria gler nk check pLkn. Time 2,aku x hrap p0wn aku dpat. Cuz aku xsuke KAWAT! Ishh, berjemur kt matahri.

Tup2,check punye check, membe aku bgtahu aku dpt pLkn . Peh,GUGUR JANT0NG AKUH!
Hahaha.
Aku satu kem dgan ikhwan,nash,bed0t,ikhwan afiq,hakim ,n sape tah lg yg 1 sk0la ngan aku dlu.

Kem aku digelar,PTH PADANG HIJAU.

1 rhsie mksud PTH ialah,pusat ternakan haiwan. Ade JL yg bgtahu. Naek trgelak aku.

Dlu aku benci kem nie. Tapi . . .

(memang benar kate org2 dhulu kalo kite benci,ia akn timbul syg kelak)

so skang aku da merasainye n mengalaminye...huhu

bnyak kenangan yg da trmaktub dlm kem nie. PAHIT MANIS MASAM MASIN KELAT PAYAU N MCM2 Lg.haha.



Kepada kawan2 yg mengenaliku n pnah menjalani prhubungan,n pershabatan dgan ku, ku HARGAINYA!

Syang kamu sume!!
Ku x pna lupe kan ! Sampai bile2 ok!

SwEet mem0ries at pLkn padang ijau!




Lagi satu kenangan yg xb0le dilupekan, k0mpeni aku,ALPHA G0OD! JADI JUARE!


Kenangan masuk kelapa sawit,WIRAJAYA,KKJ,MALAM SERIBU KENANGAN, N PALING XB0LE KENANGAN DAK2 YG BALIK F0RM 6!

Peh,meleleh air mate ku. .

Hahahaha,cite da lepas! ..=)


NIE LAH GAMBAR KOMPENI ALPHA =)

BANYAK KENANGAN YANG AKU PEROLEHI DI KEM INI.....
CREATED BY ADAH-DIN